EWC

—V   roce   1996   byla  při nadnárodní společnosti ASSA ABLOY  založena EWC (evropská rada práce). Evropská rada se schází 2x ročně. Členové si zde předávají své zkušenosti a informace z jednotlivých zemí (ČR, Švédsko, Finsko, Dánsko, Norsko, Velká Británie, Německo, Belgie, Nizozemí, Francie, Itálie, Rumunsko, Španělsko). Dále nám vedení společnosti ASSA ABLOY předává alktuální informace o situaci ve společnosti  v oblasti ekonomiky, zaměstnanosti atd.

—V  květnu roku 2000 byli poprvé na jednáni EWC oficiálně přizváni zástupci zaměstnanců z FAB v ČR. Tímto se naší ZO otevřela možnost přímé komunikace s výkonným vedením ASSA ABLOY. Jednání EWC proběhla opakovaně i v naší společnosti:
- říjen 2000
- listopad 2007
- červen 2015

Ve dnech 23. - 24.5.2017 proběhlo 40. jednání evropské podnikové rady v Bukurešti. Byla zde dohodnuta a podepsána nová smlouva o EWC (Evropská podniková rada v rámci ASSA ABLOY), která byla přepracována na základě změn zákonů v EU a dále je tvořena v souladu se Švédskými zákony. Na smlouvě se pracovalo delší období, připomínkovala se v rámci pracovního výboru EWC, v rámci jednání s managementem AA a připomínkovala je i např. odborová centrála ve Švédsku. Tato dohoda je platná pro všechny členské země v rámci ASSA ABLOY následujících 5 let. Za naši společnost se tohoto jednání zúčastnili a smlouvu podepsali Rudolf Procházka a Pavel Uchnár.

foto:  červen 2015 - Rychnov nad Kněžnou